BBS Fishing » Novosti » Ribolov » 5 varalica za štuku koje moraš imati

5 varalica za štuku koje moraš imati

Svima je već dobro poznato da kutija s varalicama očigledno nikad nije puna i da uvijek postoji još jedna koju nemamo. Vrijeme štuke je stiglo stoga donosimo 4 tipa varalica koje gotovo svaka misija na štuke uključuje.

Daiwa Prorex Spinerbait

Spiner Bait

Prvi izbor za ribolov u vodama s puno zapreka i lopoča. Dobio je ime po jednom ili više metalnih leptira koji se vrte pri povlačenju i stvaraju različite stupnjeve vibracija i odbljesaka, dok pulsirajuća suknjica iritira vidno polje predatora. Svaki spinerbait može se i dodatno unaprijediti i tako postići još bolji učinak. Jedna od provjerenih kombinacija je montaža silkonskih varalica. Također svaki spiner bait može se nadograditi i takozvanom "trailer" udicom koja se kači na već postojeću udicu. Na slici je neodoljivi Daiwa Prorex Spiner Bait.

Rapala Husky Jerk u FT dekoru

Jerkbait

Kad je u pitanju jerkbait prvo nam na pamet pada legendarni Rapala Husky Jerk . Kao odličan primjer varalice uzeli smo ovaj suspend vobler koji radi pri svim vrstama povlačenja. Suspend jerkbait je zbog mogućnosti dugih pauza idealna varalica za ribolov u hladnoj vodi. Jerkbait tip varalice je definitivno "must have" svake varaličarske kutije za pribor.

Yo-Zuri Sashimi Jerbait

Jointed varalice

Kod svake jointed (spojene) varalice izvedba je vrlo bitna. Ako ste ikad probali loviti Yo-Zuri Sashimi Jointed-om znati ćete o čemu je riječ. Osim što je jedina varalica u dvije boje kojima se šepuri pri prolasku kroz vodu, radi pri baš svim načinima povlačenja. Varalice iz dva dijela definitivno će probuditi interes štuke. Uvijek dobar izbor.

Savagear Walk Frog

Žabe, patke i ostale životinje

Žabe su gotovo uvijek gumene ili silikonske varalice idealne za korištenje u plitkim i zatravljenim vodama gdje je poželjno izbjeći svaki kontakt s podvodnim raslinjem i zaprekama. U ovoj kategoriji uzeli smo jednu u nizu Savage Gear popularnih varalica za lov štuka, SG Walk Frog. Walk Frog pri povlačenju stvara duboke zvučne efekte koji dodatno privlače predatore, provjereno!

Delalande DJ Line Owner Flashy Swimmer

Shad, Swimbait...

Shad silikonske varalice možda su trenutno najkorišteniji mamac za lov štuke. Ovaj puta pozornost ćemo skrenuti na varalicu koja često prolazi ispod radara. To je u ovom slučaju swimbait. Kao primjer uzeli smo Delalande DJ Line varalicu koja je jednostavno nezaobilazna. Dolazi s dva utora s gornje i donje strane koji daju mogućnost montaže na worm udicu, ili pak u našem slučaju omiljenu montažu, Ownerovim Flashy Swimmerom. Swimbait je lako voditi s obzirom na nebrojene mogućnosti dok se weedless montaža može koristiti i prilagoditi svim situacijama.

Sve što smo koristili pri izradi ovog članka možete pronaći ovdje.

Podijeli:
Kategorije:
Naš tim treba pojačanje!
Našem timu potrebno je pojačanje. Tražimo djelatnika ili djelatnicu za rad
Pročitaj više
Prijavi se na naše novosti i ostvari popuste!
Želite li se informirati o novostima u našim trgovinama ili na našem web
Pročitaj više

Najnoviji članci

Naš tim treba pojačanje!

Našem timu potrebno je pojačanje. Tražimo djelatnika ili djelatnicu za rad na pripremi i […]

Prijavi se na naše novosti i ostvari popuste!

Želite li se informirati o novostima u našim trgovinama ili na našem web shopu […]

Završen je prvi Borovik spin kup

Na prvom Borovik kupu u ribolovu varalicom iz čamca sudjelovalo je 15 ekipa. Uz […]

Želiš znati više?

Kontaktiraj nas putem našeg online obrasca i saznaj sve što te zanima o opremi za ribolov

POŠALJI UPIT

Poslovnica 1 Maksimirska

Maksimirska cesta 129/1, 10000 Zagreb

Poslovnica 2 Tomislavova

Tomislavova 11, 10000 Zagreb

PODACI TVRTKE

BBS sport & fishing

B.B.S.-SPORT d.o.o.
OIB: 86883070456
Maksimirska 129/7, Zagreb

NEWSLETTER

Sva prava pridržana @2021 B.B.S.-SPORT d.o.o. © 2020 – 2022 BBS Fishing

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram